WILLY ORGAN

   WILLY ORGAN   


VRIJDAG 22 APRIL - 21.00 - TENTOONSTELLINGSZAAL


Het afgelopen jaar schreef Willy Organ voor, na, tijdens en tussen lockdowns aan “Laat Ze Maar Branden”, een album dat wordt gekenmerkt door incoherentie en je reinste ‘goestingdoenerij’: een soort donkere maar feestelijke antithese tegen de flegmatieke quarantaine waarbinnen het is gemaakt.

Het was een tijd van neerslachtigheid, zelfreflectie, lethargie en zelfmedicatie. Willy Organ schreef teksten over de vele verschillende werelden waarin hij leeft. Over waarom we persé met zoveel mogelijk moeten proberen zo lang mogelijk, zo oud mogelijk te worden op deze aardbol. Maar ook over zijn beste vriendin, want dat mens is toch ook een wereld op zichzelf. Hij schreef over sociologische en politieke thema’s, maar ook over datgene wat ons werkelijk drijft, een wereld die overal subliminaal aanwezig is en zonder dewelke we een zoutloos zwart-wit bestaan zouden lijden: seks.

In navolging van zijn debuutalbum “Jonge Plant” (2020) wou de artiest behalve tekstueel ook muzikaal zijn blik wat afwenden van de eigen navel en heeft hij geprobeerd meer evenredigheid te zoeken tussen de tekst en de muziek van elk afzonderlijk nummer. ‘Conceptueler’, zo je wil ...
Er was weinig behoefte om naar een muzikale samenhang te zoeken tussen de verschillende tracks. Door toe te laten dat verschillende werelden ook totaal verschillend mogen klinken, wandelt de luisteraar bij elke track een lichtjes andere kamer binnen in het Williversum.


De Willy Organ Totaalervaring 


Ook de visuele wereld rond het album werd weer volledig uitgedacht door Willy Organ zelf en hier wordt uitgebreider op doorgewerkt middels een expositie op Gebroed, alwaar Willy zich zal wagen aan een bizarre crossover tussen muziek, installatiekunst en performance waarbij de grenzen tussen die verschillende disciplines zullen worden afgetast ...

Op 22 april, de openingsavond van Gebroed, kunt u zich verwachten aan een heuse interactieve ‘fandag’, inclusief partybus, “zonder-faalangst”-karaoke, superfans die fysiek gedoopt worden in het bloed van de zanger, een try-out concert en nog veel meer krankzinnig gerollebol met de grens tussen artiest en ‘fandom’.