KUNST

KUNST OP

GEBROED! 2019

Vier nieuwe makers resideren gedurende een maand in Menen om nieuw werk te creëren.

Zij stellen dat werk voor op de Gebroed! expo.

Opening op vrijdag 26 april om 19.30 u. in de tentoonstellingszaal van CC De Steiger Menen.

De expo loopt tot 25 mei.

Een gesprekje met de vier vind je hier.


JOLIJN BAECKELANDT


Jolijn Baeckelandt (°1993) haalt de beelden voor haar tekeningen en schilderkunst uit haar directe omgeving. De dagelijkse praktijk van het filteren van o.a. gesprekken en gevonden beelden worden vertaald in tekeningen via een dagboekachtige routine. Tijdens het creatieproces voegt ze verschillende lagen van inhoud en context toe aan haar werk. Het gebruik van een beeldtaal geïnspireerd op cartoons of stripverhalen is een manier om haar kijkers rechtstreeks te bereiken en niet toe te geven aan puur formalisme, waardoor ze speelt met de huidige positie van de schilderkunst. 


WebsiteInstagram

Jolijn Baeckelandt

ARNE BASTIEN


Het werk van Arne Bastien (°1989, Eeklo) toont een vijandige houding ten aanzien van het beeld. In zijn schilderijen is het onderwerp altijd een spanningsveld, een activiteit, een storing of een splitsing. […]
Het onaffe, de twijfel, het brutale zoeken en een intelligente weerstand tegen de reducerende werking van beelden, produceren een uitermate boeiend en noodzakelijk heterogeen oeuvre. (Tekst: Vincent Geyskens)


Instagram


Arne Bastien, Zonder titel, 2018, olieverf, gesso, lak, spuitbus en collage op doek, 180x165 cm

ANTON HEWITT


Anton Hewitt (Gent, °1993) maakt sculpturen, tekeningen en schilderijen. Hij verwerkt rigide vormen in een geheel waarin elementen van monumentaliteit en rationale vormgeving samenkomen. Evengoed voegt hij noties van improvisatie, overbodige ornamentatie en vergankelijkheid toe aan zijn creaties.


Website - Instagram


Anton Hewitt, Blooming

POLLY POLLET

Polly Pollet (°1993) is een ballpoint-ninja. Een balpen en een blad papier; meer heeft ze niet nodig om unieke, hypnotiserende tekeningen te maken. Haar onderwerpen variëren, maar vaak terugkerende thema’s zijn seksualiteit, sociale media en maatschappijkritiek.


Website - Facebook - Instagram

Polly Pollet

(c) CC De Steiger Menen - 2019