DE BEREN GIEREN

   DE BEREN GIEREN   


ZATERDAG 27 APRIL

De Beren Gieren worden beschouwd als de avontuurlijkste muziekgroep in de Benelux. Sinds hun oprichting in 2009 hebben ze geen moment stilgezeten. 

De muziekwereld gelooft in De Beren Gieren. Zo traden ze al op in Duitsland, Portugal, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland, Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Hongarije, Roemenië, Slovenië, Estland en Marokko en waren ze te gast op grote festivals als North Sea Jazz, Trondheim Jazzfest, Middelheim, Ljubljana Jazz en internationale showcase-festivals als 12 Points en Jazzahead! Bremen. Ze waren Artist in Residence van het Gentse Kunstencentrum Vooruit en ontvingen drie prijzen op Jazz Hoeilaart, waaronder de hoofdprijs. Naast hun innige samenwerking met Susana, speelden De Beren Gieren samen met andere internationale grootheden als Jan Klare, Jean-Yves Evrard, Ernst Reijseger, Joachim Badenhorst, Marc Ribot en Louis Sclavis.


De Beren Gieren weten als geen ander een avantgardistisch geluid te rijmen met melodieuze nummers en referenties aan de grote klassieke, 20e-eeuwse componisten. Ze schakelen moeiteloos over van meer afgelijnde composities naar geïmproviseerde passages.


In de pers:


'Kneden, gieren, mislukken en weer opstaan' (Kwadratuur)

- Interview VPRO 

- 'Tussen chaos en poëzie' (IndieStyle)


Links:


- website

- Facebook


(c) CC De Steiger Menen - 2019