ANKE VAN MEER

   ANKE VAN MEER   

'MONO NO AWARE (物の哀れ)'


ZATERDAG 27 APRIL - BIBLIOTHEEK - DOORLOPEND VANAF 14.00 U.

“Toen ik besefte dat je écht weg was, was mijn eerste reactie het aftasten van mijn lichaam. Zoals je dat doet als je beseft dat je je sleutels kwijt bent.”


Een audioverhaal over achterlaten, zoeken en gevonden worden, waarin realiteit en fictie gevaarlijk dicht bij elkaar komen. ‘Mono no aware’ werd genomineerd voor de Prix Europa 2018.

 

Anke Van Meer is een jonge radiomaker, podcaster en theatermaker. Ze verzamelt verhalen.

Ze maakte ‘Mono no aware’ als Masterproef aan het Conservatorium Antwerpen.

 

Masterproef drama/woordkunst Conservatorium Antwerpen 2018

 

Beroep:
Radiomaker, podcaster, theatermaker


Bio:
Ik ben Anke Van Meer, 25 jaar en ik verzamel verhalen. Ik vind ze aan de bushalte, in de straat of gewoon in de rij in de supermarkt. Ik luister, schrijf ze op, maak van kleine verhalen een groter verhaal, soms film ik ze, documenteer ik ze of leg ik ze vast met een dictafoon om ze vervolgens te verwerken in een podcast of audiovoorstelling. 

In september 2016 won ik De Korte Golf (publieksprijs) en in oktober 2016 won ik De Beste Podcast van Radio 1. In 2017 maakte ik de podcastreeks In Mijn Hoofd (Radio 1). Dit jaar maakte ik de audioinstallatie MONO NO AWARE. Een audioverhaal waar realiteit en fictie gevaarlijk dicht bij elkaar komen. Deze werd genomineerd voor de Prix Europa 2018. Ik heb plannen om de installatie verder uit te werken en op verschillende plekken te spelen.

Anke Van Meer

(c) CC De Steiger Menen - 2019